Hollanda Vatandaşlığı

Hollanda ülkesinde ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşlara belirli şartlar sağlanıyor ise vatandaşlık hakkı verebilmektedir. Bazı durumlarda belirli şartların sağlanması sizin vatandaşlık alabileceğinizin kesin olduğu anlamına gelmemektedir. Hollanda’nın belirlediği şartlar; başvuru yapacak kişinin en az 5 yıl boyunca Hollanda’da ikamet ediyor ve bu süre zarfı içinde sigortalı bir işte çalışıyor olması, kişi 3 yıldır Hollanda’da ikamet ediyor ve 3 yıldır bir Hollanda vatandaşıyla evliliği bulunuyorsa 5 yıllık süreyi beklemede 3 yılın sonunda başvuruda bulunabilir. Belirli şartlarla elde ettiğiniz oturum hakkınızı bu 5 yıllık sürede doğru ve uygun biçimde kullanmış olmalısınız. Sicilinizi etkileyecek herhangi bir suça karışmış olmamalısınız. Vatandaşlık hakkı kazanmak için gereken bir diğer şart ise A2 seviyede dil bilgisine sahip olunmasıdır. Bunu bir sertifikayla belgelemeniz ve başvuru sırasında ibraz etmeniz gerekmektedir.

Eğer kişi herhangi bir sebeple Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından atılmış ise bu kişi başvuruda bulunamaz. Bazı durumlarda dil yeterliliği ibraz etmenize gerek yoktur. Bunun şartı ise; eğer eşiniz Hollanda vatandaşı ve en az 15 senedir Hollanda’da ikamet ediyorsa 3 yıllık evliliğinizin ardından başvuru yapmalısınız. Bunun yanında en az 3 senedir Hollanda’da çalışıyor olmanız ve masraflarınızı kendiniz karşılıyor olmanız gerekmektedir.

Hollanda vatandaşlığı için başvurularınızı Hollanda’da ikamet ettiğiniz yerin belediyesine yapabilirsiniz. Başvurunuz uygun görüldüğü takdirde belediye bunu Hollanda Göçmen ve Vatandaşlık Dairesine bildirir. Eğer Hollanda Göçmen ve Vatandaşlık Dairesi başvurunuzu onaylarsa, başvuru sahibi Hollanda vatandaşlığına geçiş törenine tarafına iletilen bir davetiye ile çağırılır. Bu törene katılım zorunludur. Törende ülkeye bağlılık yemini etmeniz gerekmektedir. Yemin ile birlikte vatandaşlık sahibi olursunuz ve vatandaşlık ile elde ettiğiniz vatandaşlık kartınız ikamet etmekte olduğunuz yerin belediyesinden isteyebilirsiniz. Eğer vatandaşlık başvurunuz reddedildiyse, bu konuyla ilgili bir itiraz hakkınız bulunmaktadır. Bu itirazı bir avukat yardımıyla Hollanda Göçmen ve Vatandaşlık Dairesine bildirmelisiniz.

Duyurular

Türkiye'ye turist gönderen ülkeler arasında ilk sıralarda yer alan Hollanda'dan 2012 yılının ilk 11 ayında Türkiye'ye giden toplam turist sa...
2015-04-07 16:06:06 Devamı...

hollanda oturum vizesi alacak olan türklere iyi haber

Hollanda Danıştayı, yasal konumda bulunmayan yabancılar için geçerli olan, geçici oturum vizesi başvurusu (MVV) yaparken ülkelerine dönme zo...
2015-04-07 16:06:06 Devamı...

hollanda istanbul başkonsolosunun türkçe öğrenme aşkı

  Türkçe'nin öğrendiği 9. lisan olacağını ifade eden Schuddeboom, İstanbul'a geldiği günden itibaren Türkçe öğrenmeye başladığını...
2015-04-07 16:06:06 Devamı...

hollanda vize başvurusu ve hollanda konsolosluğu ile iletişime geçecek olanların dikkatine

Hollanda Vize Bölümü Pazartesi-Cuma 09.00-12.00 Hollanda Vize Telefon Saatleri: 09.00 / 12.00 arası ve saat 13.30 /16.00 Hollanda Konsolosluk Böl...
2015-04-07 16:06:06 Devamı...
Tüm Duyurular
Hollanda Vatandaşlığı