Hollanda Ticari Vize

Hollanda Ticari Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hollanda ticari vizesi Hollanda Konsolosluğunun yetkilendirdiği vize başvuru merkezi aracılığıyla yapılabilir. Hollanda Konsolosluğu, Hollanda'ya  ticari faaliyette bulunmak (iş görüşmesi, konferans, seminer) amacıyla seyahat etmeyi planlayan işverenleri ve çalışanları Hollanda ticari vize işlemlerine tabi tutmaktadır. Hollanda ticari vize başvurusunda bulunan kişi, Hollanda seyahatinin mesleksel gerekliliği bağlı bulunduğu firma tarafından konfirme edilmiş bir meslek organizasyonuna  dahil olmak veya katkı sağlamak için Hollanda'ya seyahat planlayan kişilerin başvurması gereken vize türüdür. Hollanda ticari vize talebinde bulunan kişinin mesleki durumuna göre Hollanda vizesi başvuru evraklarını hazırlamalıdır. 

Hollanda Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Hollanda Konsoloslukları tarafından istenmekte olan Hollanda ticari schengen vizesi gerekli belge listesi aşağıdaki gibidir;


1. Hollanda vize başvuru formu

* Hollanda Konsolosluğu tarafından hazırlanmış Hollanda Schengen vize başvuru formu kişinin eksiksiz ve gerçeğe uygun bilgileriyle doldurulmuş olmalıdır.


2. Pasaport 

Hollanda Konsolosluğu Schengen vize başvurusunda kullanılacak olan pasaportlarda aşağıdaki kriterleri aramaktadır;

* Hollanda ticari vize başvurularında kullanılacak Pasaportların en az iki sayfasının boş olması gerekir.

* Pasaportun son on yıl içerisinde düzenlenmiş ve deforme olmamış olması zorunludur. Yıpranmış ya da eski pasaportla (Lacivert) başvuru yapılıp, vize alınmış olsa dahi ülkeye girişiniz kabul edilmeyebilir. 

* Pasaportların seyahatinizin bitim tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği olmalıdır. 


3. 2 adet Biyometrik Fotoğraf 

*Hollanda Konsolosluğunun istediği biyometrik fotoğraf ebatları 35x45 mm' dir.

*Hollanda ticari vize başvuru sahibinin güncel halini temsil etmesi gerekir.

*Maksimum son üç ay içerisinde çekilmiş olması gerekir.

*Fotoğrafın arka fonu beyaz, kişinin pasaportunda bulunan daha önce almış olduğu herhangi bir ülkenin vize işleminde kullanılmamış olması gerekir.

 

4. Tam vukuatlı nufus kayıt örneği ve nüfus cüzdanı fotokopisi

*Hollanda Schengen vize işlemlerinde bulunacak kişi adına güncel tarihli, aile ve ikamet etmekte olduğu adres bilgilerini içerecek şekilde düzenlenmiş tam vukuatlı nüfus kayıt örneği orijinal belge olarak beyan edilmelidir.

* Ön ve arka yüz bilgilerini gösterir nüfus cüzdanı fotokopisi

 

5. Kişinin maddi durumunu ispat eden belgeler

* Ticari vize işlemlerinde bulunacak kişinin son 3 aylık maaş bodroları, bağlı bulunulan kurum tarafından kaşe atılarak ıslak imzalı bir şekilde hazırlanmış olması gerekir.

* Ticari vizesi işlemlerinde bulunacak kişinin son 3 aylık aktif banka hesap özeti. Kişinin şahsi banka hesap özeti son 3 aylık aktif banka hesap hareketlerini içermeli, en az 3000 TL bakiyesi olması sağlanmalı ve banka ıslak imza, kaşe ve banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmış olması gerekir.

*Ayrıca Hollanda vize işlemlerinde bulunacak kişi adına varsa tapu, araç ruhsatı, kira gelirleri ve kredi kartı ekstreleri vize başvuru belgeleri arasında bulundurulmalıdır.

 

6.Hollanda Schengen vize başvurusunda bulunacak kişinin vize talep dilekçesi

*Hollanda Schengen vize başvurusunda bulunacak kişinin bağlı bulunduğu kurumun ya da çalışmakta olduğu şirketin antetli kağıdına işveren veya şirket yetkilisi tarafından Hollanda Konsolosluğuna/Elçiliğine hitaben yazılmış olmalıdır. Hollanda Konsolosluklarına veya Elçiliğine yazılacak dilekçe, İşveren veya şirketin imza atma yetkisi bulunan kişi tarafından kaşe ve ıslak imza atılarak hazırlanmış olması gerekir.

*Hollanda Konsolosluğunu hitaben yazılacak olan vize talep dilekçesi; vize başvuru sahibinin meslek ve görev bilgilerini, maaş bilgilerini, Hollanda’ya ya gerçekleştirecek olduğu seyahatin tarih aralıklarını ve söz konusu seyahatin kim tarafından finanse edileceği bilgilerini içermelidir. 

* Hollanda Ticari Schengen vizesi alacak olan kişi İşveren ise;

şirketinin antetli kağıdına yukarıda belirtilmiş dilekçe içeriklerini göz önünde bulundurarak kendi adına hazırlaması gerekir.

* Hollanda Ticari Schengen vizesi alacak olan kişi Emekli ise;

yukarıda belirtilmiş dilekçe içerik bilgilerini beyan ederek Konsolosluğa hitaben şahsen yazması gerekir.

* Ticari Schengen vizesi alacak olan kişi Devlet Dairesi çalışan ise;

bağlı bulunduğu kurumun antetli kağıdına, ıslak imza ve mühürlü şekilde hazırlamalıdır.

*Kişinin varsa diğer Schengen ülkelerine olan seyahatinin detaylarını açıklayan dilekçe olması gerekir.

*Hollanda Ticari vize müracaatında bulunacak kişi eğer, Hollanda seyahati sonrası 2. veya 3. Schengen ülkelerine direk olarak seyahat edecek olması halinde bu seyahatlerine dair tarih ve seyahat içeriklerinin bilgisini beyan etmesi gerekir.

 

7.Kişinin  bağlı bulunduğu kuruma ait bilgileri doğrulayan belgeler

*Vergi levhası; Hollanda ticari vize müracaatında bulunulacak yıldan bir önceki yıla ait vergi beyanı bilgilerini içermelidir. 

*Faaliyet belgesi; Hollanda ticari vize müracaatında bulunacak kişinin son 3 yıl içerisinde almış olduğu herhangi bir Schengen vizesi yok ise, bağlı bulunduğu kuruma ait faaliyet belgesinin aslı güncel tarihli olarak ibraz edilmelidir.

*Şirketin imza sirküleri ; Hollanda ticari vize işlemlerinde bulunacak kişinin bağlı bulunduğu kurumda imza atma yetkisi olan kişilerin imzalarını gösterir.

*Şirketin ticaret sicil gazetesi; Hollanda Schengen vize işlemlerinde bulunacak kişinin bağlı bulunduğu kurumda isim ve unvan değişikliği var ise Sicil gazete bu bilgileri içermelidir.

Hollanda Ticari Vize

 

8. Kişinin çalıştığını gösteren belgeler 

Hollanda vize müracaatında bulunacak kişilerin

*SGK işe giriş bildirgesi,

*SGK hizmet dökümü,

*Bağlı bulunulan kurumdan alınacak, şirketin antetli kağıdına işveren tarafından düzenlenmiş, kaşe ve ıslak imzası bulunan resmi izin belgesi olması gerekir.

 

9.Hollanda'ya seyahatin amacını içeren ve gidilecek bu ülkede seyahatin amacını destekleyecek bilgilerin gösterilmesi

*Hollanda ticari vize işlemlerinde bulunacak kişilerin Hollanda'da konaklama gerçekleştireceği yere ait bilgiler. Hollanda ticari vize başvuruları için yapılacak hotel rezervasyonları kişinin Hollanda'da bulunacağı tarihleri içermelidir.

*Hollanda dönüş veya seyahate devam edileceğini destekleyen belgeler. Hollanda vize işlemlerinde bulunacak kişinin Hollanda ülke sınırlarına giriş ve çıkış bilgilerini içeren belgeler

*Hollanda ticari vize işlemlerinde bulunacak kişinin Hollanda seyahatinin içeriği ticari veya ziyaret içerikli olacak olması halinde Davetiye belgesi.

*Hollanda ticari vize işlemlerinde bulunacak kişi eğitim amaçlı Hollanda seyahat gerçekleştirecek olması halinde, hukuki münasebet, eğitim alınacak okula ödenen miktara dair belgeler ve varsa okula kayıt belgeleri mevcut olması gerekir.

*Hollanda ticari vize işlemlerinde bulunacak kişi, sağlık ve tedavi maksadıyla bu ülkeye seyahat gerçekleştirecek olması halinde kişinin Hollanda'da tedavisini gerçekleştirecek kurumun kabul belgesi ve vize başvuru sahibinin İtalya’ da tedavi olmasını öneren geçerli, orijinal heyet raporu gerekmektedir.

 

10.Hollanda Schengen ticari vizesi için gerekli acil tıbbi bakım, hastane tedavisi ve sağlık nedenleri için hazırlanmış belge

*Hollanda vize işlemlerinde bulunacak kişinin Hollanda’da kalış süresini kapsayan, tüm Schengen ülkelerinde geçerli, en az 30.000 Euro teminata sahip orijinal seyahat sağlık sigortası.

 

11. Aşağıdaki ünvanlara sahip olan kişilerin ek olarak hazırlaması gereken belgeler şöyledir

Hollanda ticari vizesi alacak kişi Emekli ise;

*Emekliğini gösteren belgeler. (Emekli maaş cüzdanı, emeklilik kartı fotokopisi, emekli olunmuş kurumdan alınan yazı)

Hollanda ticari vizesi alacak kişi memur ise;

*Bağlı bulunulan kurumun antetli kağıdına hazırlanmış resmi izin belgesi, oda sicil kaydı ve diğer kurum belgeleri

Hollanda ticari vizesi alacak kişi öğrenci ise;

*Güncel tarihli orjinal öğrenci belgesi olması gerekir.

Hollanda ticari vizesi alacak kişi çiftçi ise;

*Bağlı bulunulan ziraat odasından alınmış ziraat sicil kaydı, kişinin varsa ekili olan tarım alanı ve topraklarına dair belgeler gerekmektedir.

 

12.Hollanda ticari vizesi almak için aşağıdaki özel durumlara sahip kişilerin ek olarak hazırlaması gereken evraklar

*Hollanda ticari vizesi alacak kişi 18 yaşından küçük ise, annesi veya babası yahut ikisinden birisi ile seyahat edecek olması halinde ebeveynler tarafından imzalanmış, noter onaylı orijinal muvafakatname belgesini ibraz etmesi gerekir.

*Hollanda ticari vize alacak kişi TC ikamet izni sahibi yabancı uyruklu ise, en az son 6 ay geçerliliği bulunan TC oturma izni belgesi fotokopisi olmalıdır.

*Hollanda ticari vizesi alacak kişi başka Schengen ülkelerine seyahat edecek ise, seyahat edecek olduğu diğer Schengen ülkelerine ait konaklama ve ulaşım bilgilerini vermesi gerekir.

*Pasaport fotokopileri, Hollanda ticari vize işlemlerinde bulunacak kişinin varsa eski pasaportunda bulunan kimlik bilgilerini içermekte olan kısmın fotokopisi, daha önce almış olduğu Schengen vizelerinin fotokopileri gerekmektedir.

 

Hollanda Ticari Vize

 

 

 

Duyurular

Türkiye'ye turist gönderen ülkeler arasında ilk sıralarda yer alan Hollanda'dan 2012 yılının ilk 11 ayında Türkiye'ye giden toplam turist sa...
2015-04-07 16:06:06 Devamı...

hollanda oturum vizesi alacak olan türklere iyi haber

Hollanda Danıştayı, yasal konumda bulunmayan yabancılar için geçerli olan, geçici oturum vizesi başvurusu (MVV) yaparken ülkelerine dönme zo...
2015-04-07 16:06:06 Devamı...

hollanda istanbul başkonsolosunun türkçe öğrenme aşkı

  Türkçe'nin öğrendiği 9. lisan olacağını ifade eden Schuddeboom, İstanbul'a geldiği günden itibaren Türkçe öğrenmeye başladığını...
2015-04-07 16:06:06 Devamı...

hollanda vize başvurusu ve hollanda konsolosluğu ile iletişime geçecek olanların dikkatine

Hollanda Vize Bölümü Pazartesi-Cuma 09.00-12.00 Hollanda Vize Telefon Saatleri: 09.00 / 12.00 arası ve saat 13.30 /16.00 Hollanda Konsolosluk Böl...
2015-04-07 16:06:06 Devamı...
Tüm Duyurular
Hollanda Ticari Vize